Τι συμβαίνει τώρα σε Αμερική, Ιαπωνία και όλον τον πλανήτη






Δικαίωση Λιακόπουλου:

Έτσι, οι άνθρωποι δίχως λόγο ύπαρξης θα μαντρώνονται σε γκέτο ενώ τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, δίχως αίσθημα ανθρωπιάς, όχι μόνο θα δουλεύουν αλλά και θα διοικούν, μάλιστα ψυχρά εφαρμόζοντας τους άκαμπτους νόμους της Νέας Τάξης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Amazon επέκτεινε την στρατιά των ρομπότ αποθήκης κατά την διάρκεια του 2016, σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας «The Seattle Times».

Η εφημερίδα – που έχει έδρα στην ίδια πόλη με την παγκόσμια έδρα της Amazon – έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου έχει τώρα 45.000 ρομπότ σε 20 κέντρα εκπλήρωσης!!!

Τουτέστιν, σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε 30.000 ρομπότ που εργάζονται παράλληλα με 230.000 ανθρώπους-υπαλλήλους, οι οποίοι συνεχώς μειώνονται.
Την ίδια ώρα στην Ιαπωνία, δεκάδες εργαζόμενοι της ιαπωνικής ασφαλιστικής «Fukoku Mutual Life Insurance» χάνουν τις δουλειές τους και αντικαθίστανται από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίo θα υπολογίζει πληρωμές σε ασφαλισμένους.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», η εταιρεία εκτιμά πως το σύστημα θα έχει αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας κατά 30% και θα υπάρξει επιστροφή επί της επένδυσης μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών.
Το σύστημα βασίζεται στο Watson Explorer της IBM, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτει «γνωστική (cognitive) τεχνολογία που μπορεί να σκέφτεται σαν άνθρωπος», επιτρέποντάς του να «αναλύει και να ερμηνεύει όλα σας τα δεδομένα, περιλαμβανομένου μη δομημένου κειμένου, εικόνων, ήχου και βίντεο».
Όπως μεταδίδεται, η εν λόγω τεχνολογία θα είναι σε θέση να διαβάζει δεκάδες χιλιάδες ιατρικά έγγραφα και να λαμβάνει υπόψιν τη διάρκεια διαμονής στα νοσοκομεία, τα ιατρικά ιστορικά και χειρουργικές επεμβάσεις πριν υπολογίσει τις πληρωμές.
Σύμφωνα με έρευνα του Nomura Research Institute το 2015, σχεδόν οι μισές δουλειές (σ.σ. αν όχι όλες) στην Ιαπωνία – η οποία πλήττεται από μείωση και γήρανση του πληθυσμού στο πλαίσιο της Ατζέντας 21- θα μπορούσαν να γίνονται από ρομπότ μέχρι το 2035.
Σε όλον τον κόσμο οι άνθρωποι αντικαθίστανται από ρομπότ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια